Värt att Veta

Här finner du en del nyttigt vetande om föreningen

A  B  C D  E  F G H I  J K  L M N  O  P R  S T  U  V Y  Å Ä  Ö

Avensbokhäck är namnet på den häck som gränsar mot den lilla gräsmattan på den övre gården mellan 37:an och 39:an.
   

Barnvagnsförråd finns vid eller i portar, portnyckeln passar.
Brandvarnare, måste enligt Stockholms brand- och Räddningsnämnds regler finnas i varje lägenhet. Föreningen äger alla
                      brandvarnare och ansvarar för att dom byts ut vid behov. Medlemmen står för batterikontroll och byte.
Bollplank finns på kortsidan vid 37:an
Boulebanan  återfinner man på den övre av gårdarna, och är fri att låna
Balkonginglasning är något som medlemmen svarar för själv. Se dokument.

   
Cyklar kan förvaras i cykelförråden som finns 2 st av, en på varje gård. 
   
 
   

Elektroniksopor slängs i en container som finns i grovsoprummet. Nyckel finns hos portombuden. Notera att blybatterier, målarfärg eller vitvaror får EJ kastas här, de måste forslas till ex Östberga återvinningscentral. För lysrör och lampor finns en mindre behållare i grovsopprummet. Även för batterier finns det "batteriholkar" i återvinningrummet.
EU-Moppe, Se Motorcyklar.

   

Fyrklövern, är ett sorts samarbetsorgan för Majrovägens bostadsrättsföreningar. Två medlemmar ur resp. styrelse träffas en gång varje kvartal och utbyter erfarenheter, tips etc.
Flaggstången står på den övre av gårdarna. Tyvärr är det ingen som sköter flaggningen f.n. men känner man att man vill flagga på någon helgdag så återfinner man flaggan i "flagg-lådan" i tvättstugan.
Felanmälan kan göras på föreningens hemsida ( www.majroparken1.se ) under fliken Felanmälan eller lägg en lapp i föreningenbrevlådan med namn, Lgh nr samt problem.
Föreningsbrevlådan är sitter i tvättstugan, där kan man också lägga meddelanden till styrelsen. 

   

Grovsopor, kan slängas i grovsoprummet på baksidan av 33:an, Nyckel finns hos portombuden. Större saker, ex skåp och dyl. ska dock forslas bort. Varje städdag brukar dock styrelsen beställa hem en container där större grovsopor kan slängas.
Garage finns det 38 st, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att anmäla intresse och ställa sig i kön.
Granar,  Se Julgranar.
Grillar, finns på båda gårdarna och är fria att använda för vem som helst i föreningen. Kol och tändvätska får man dock stå för själv. Självklart ser man till att grillen blir rengjord efter användning.
Garagebommen Om den krånglar, finns en återställningsknapp på garagets kortsida. Tryck på den - vänta ca 15 sec - sedan bör det vara ok att öppna den som vanligt, ha inte bråttom- låt den tänka först!

   
Hissarna, Kone är föreningens hissleverantör som även servar, underhåller och reparerar hissarna. Vid fel på hissarna kan felanmälan göras på föreningens hemsida ( www.majroparken1.se ) under fliken Felanmälan eller lägg en lapp i föreningen brevlåda i tvättstugan med namn, Lgh nr samt problem.
   
Informationsträffar med nya medlemmar görs av portombuden då de informerar om vad föreningen har att erbjuda, vilka regler som gäller och var man finner det man behöver. Dessa träffar hålls som regel direkt efter inflyttningen.
   
Jordlotter, finns ett antal av, de är kostnadsfria att nyttja, kravet är dock en plikt på att sköta om den. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att anmäla intresse.
Jordkällare har föreningen. I den finns även det ett antal platser. Där är det svalt och man kan där lämpligen förvara potatis, läsk etc. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att anmäla intresse.
Julgranar, Kastas bakom bollplanket på kortsidan av 37:an. 
Jul-papper / snören etc, - Se Återvinning
   

Kodbrickor, samtliga lägenheter är tilldelade 2 st kodbrickor, dessa fungerar endast till sin egen port. Extra brickor beställas för 50:- styck.
Komposter, föreningen har stängt varmkomposten då den dels var dåligt uynyttjad samt att ingen service kan införskaffas.
Vid den lilla lekplatsen finns en stor kallkompost där lämpligtvis trädgårdsavfall komposteras.
Kräftskiva  anordnas i föreningens regi en gång per år i gårdshuset om det finns någon eller några som vill hålla i den. 
Källsortering - Se Återvinning

   
Lån, föreningens 4 lån finns alla placerade hos SBAB med varierande räntesatser och bindningstid.
Lekplats, Lekstuga finns på kortsidan vid port 37
   
Motorcyklar  får ej parkeras på gårdarna, eller i cykelrummen.
   

Nycklar  införskaffas hos Farsta lås, i Hökarängens C, de har alla låsämnen som krävs för att tillverka nycklar till boende i föreningen.
All nytillverkning av nycklar kräver dock att Fastighetsansvarig mailar Farsta Lås om att medlemmen ärbehörig till detta samt att vid avhämtning och betalning av nyckel, han/hon kan uppvisa legitimation som överensstämmer med begäran i mailet.
Begäran av detta kan göras via 
mail till 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nyckelcylindern tillhör föreningen och felanmäls på mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

   
 
   
Parkeringar, Det finns 34 garageplatser samt 23 p-platser ute med eller utan el-stolpe. Priserna för att hyra dessa är per månad, 250:- för de platser utan el-stolpe, och 350:- för parkering för platser med el-stolpe och 500:- för garage.
Parkering får överhuvud taget får inte förekomma på infartsvägarna till fastigheten eller på grusgångarna vid eller i närheten av entrérna.
Endast tillfälliga i och utlastningar på max 10 min får förekomma.
Postfack Det är medlemmen som ser till att postfacket är rent och snyggt. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. vid problem eller ändring.
   

Raketer, smällare och andra fyrverkerier är inte tillåtna inom föreningens område.
Vi hänvisar till Båtparken eller de öppna gräsytorna som är allmänning.
Reklam Undanbedes,  sådana post-skyltar kan fås genom att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

   

Sandlådor för barnen finns en på varje innergård med tillhörande "Kattnät".
Nygift / Sambo - Ny / Utflyttad För ändring av namn på postfacket maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  om ändringen. 
Secondhandrumfinns till höger om grovsoprummet på baksidan av 33:an. Där kan man i hyllor ställa saker som fungerar och inte är trasiga, även kläder som är hela o rena och som man tycker är för fina att slängas i soporna eller grovsoporna. Det är sedan fritt för varje medlem att plocka från hyllorna om så önskas. Ett par gånger per år, när hyllorna är fulla brukar "Läkare utan gränser" kallas till föreningen och de får då tömma secondhandrummet på det de tycker kan vara användbart att skänkas till behövande.
Städdagar, infinner sig som regel två gånger per år, vår och höst. Inför dessa dagar har styrelsen förberett, planerat och gjort inköp. Till dessa dagar brukar oftast en container beställas där man kan slänga grovsopor. Efter väl förrättat värv anordnas korvgrillning.
Surströmmingsskiva, anordnas en gång per år i föreningens regi om det finns någon eller några som vill hålla i det. 

   
Tvättstugan, finns bredvid port nr 39. I tvättstugan finns 4 st nya fina tvättmaskiner med tillhörande torktumlare av märke Miele, 3 st torkskåp, 1 grovtvättmaskin och 1 mangel. Bokar gör man i tvättstugan m h a kolvar märkta med lägenhetsnummer. När man tecknar sig för tvättid så gör man det för ett set á två maskiner och tumlare. Tvättiden sträcker sig över 3 timmar. Har inte tvättmaskinerna börjat utnyttjats efter en halvtimma från tvättidens början kan en annan medlem utan att fråga ta över tvättiden. Efter avslutad tvätt ska maskiner, tumlare golv mm städas och återställas i det skick som rådde innan. Rättare sagt, -lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den i!  
   
Underhållsplanen, är den plan som styrelsen följer för att se till att föreningens fastigheter, mark mm är i fullgott skick. 
   
Vindsförråd finns tillhörande till varje lägenhet. Portnyckeln passar till vinden.
   
 
   

Återvinningsrum, finns det två stycken av, på gavlarna vid 33:an och 39:an. Där kan man källsortera papper, kartong, wellpapp, glas, metall, plast, batterier mm. Läs mer om detta här!  Tvättstugenyckeln passar. Var noga med att skölja ur förpackningar som innehållit vätskor, ex mjölkartonger. Vik ihop eller skär sönder kartonger så får vi plats med mer i behållarna.
Årsstämman hålls på våren varje år. De senast åren har vi varit i vårt eget Gårdshus. 
Årsredovisning kan under rubriken dokument nedladdas

   
 
   
 

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker